Cum se face diagnosticarea in terapia bio-informationala?

In TBI exista parametrii specifici care dau informatii despre starea de sanatate a fiecarui organ sau sistem al organismului prin intermediul aprecierii abaterii de la normal a algoritmilor din biocampurile informationale.

Deoarece o parte dintre etapele de lucru au ca obiect corectarea erorilor din algoritmii informationali care guverneaza curgerea energiei pe meridianele de acupunctura si schimbul dinamic de energie intre mediul exterior si organism, exista si parametrii specifici privind campul informational al acestora.

De asemenea exista si parametrii care caracterizeaza eventualele anomalii ale campurilor informationale legate de partea emotionala si mentala a organismului, si de corelatiile acesteia cu starea de sanatate a organismului.

Parametrii enumerati mai sus devin relevanti pentru terapeut doar atunci cand ei intra in domeniul patologic (pot exista anomalii ale campurilor informationale care sa nu fie patologice, ci sa reprezinte diferente de la un individ la altul sau modificari legate de stari de moment, sezoniere etc. ale organismului).

O mare parte dintre parametrii care sunt evaluati se leaga de entropia care intervine intr-un algoritm (raportat la functionarea sa normala). Entropia fiind o masura directa a dezordinii intr-un sistem fizic sau informational, cu cat algoritmul este mai disfucnctional cu atat apar mai multe microstari compatibile cu macrostarea organismului (lucru care in limbaj medical seminifica instalarea starii de boala in organism!)

De exemplu am observat ca, in general, atunci cand abaterea procentuala a unui parametru este intre 0-30% sistemul sau organul respectiv este practic sanatos, intre 30-60% reprezinta o stare de avertizare asupra posibilitatii aparitiei unei afectiuni in viitor, iar peste 60% apare patologia evidentiabila prin simptome si analize medicale.

De aici mai rezulta o alta aplicatie foarte importanta a TBI: prevenirea si diagnosticarea in avans a unor afectiuni, lucru care este de o valoare extraordinara atat pentru sanatatea pacientului cat si pentru viata sa sociala.

Deoarece numarul parametrilor care se masoara in cadrul diferitelor afectiuni este considerabil, voi preciza care sunt acestia si semnificatia lor atunci cand voi da cateva exemple referitoare la anumite afectiuni specifice.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.