Ce este starea de flux si cum se poate experimenta ea?

 

Starea de flux este o stare de echilibru dinamic a constiintei. Ea are un raport optim intre stimulii de stres si constienta zonei de confort. Stim ca ceea ce trebuie sa intreprindem este posibil, chiar daca este greu.

Starea de flux se poate obtine mult mai usor atunci cand ne antrenam sa facem acel lucru, cum este cazul unui solist care interpreteaza un concert de muzica simfonica. Ea intervine si in cazul meditatiei atunci cand practicantul are suficienta experienta.

In starea de flux ne simitm in mersul firesc al existentei si conectati cu Divinitatea sau cu Universul. Obstacolele pot fi depasite cu mare usurinta cand traim starea de flux.

Un exercitiu practic pentru a obtine starea de flux, este sa te relaxezi si apoi sa iti imaginezi mental cum urmeaza sa faci o anumita activitate, pana cand devii indemanatic la ea. Procedeul a dat rezultate excelente in antrenamentul sportivilor de performanta, pilotilor, etc.. Este ca si cum ai exersa o succesiune de pasi pe care ii vei face atunci cand vei indeplini activitatea respectiva.Acest tip de meditatie iti mareste zona de confort si te ajuta sa ai siguranta mai mare in ceea ce faci.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.