Program zilnic de exercitii pentru meditatie

meditatieUn program de exercitii care sa aiba ca finalitate meditatia trebuie sa dea ritmuri constante si mai scazute decat de obicei undelor cerebrale, sa calmeze emotiile negative si sa favorizeze constienta de sine. Trebuie sa stim ca exercitiile de meditatie se fac pe stomacul gol, la cel putin doua ore dupa masa. Este bine sa beneficizam spatiul din jurul nostru prin emiterea de ganduri bune catre toate fiintele din Univers, inainte de a incepe meditatia. Trebuie sa ne asezam intr-o pozitie confortabila, care sa sporeasca in mod natural nivelul de energie pe Ajna Chakra, pentru a ne favoriza concentrarea. Propun asa zisa pozitie a diamantului, care seamana cu statul in genunchi, si aduce in mod natural mai multa energie pe Anahata si pe Ajna. Se poate incepe cu o respiratie 1-4-2-4 pentru cateva minute. Aceasta calmeaza emotiile si mintea, dand ritmul potrivit. Daca nu puteti face pauze de 4 timpi, atunci respirati 1-2.

Pentru echilibrarea energiilor, apropiati palmele in pozitia rugaciunii si meditati asupra contactului dintre palme. Aceasta va aprofunda si mai tare nivelul de “liniste” mentala.

Cu timpul veti observa cum va transforma aceasta suita de exercitii starea mentala, cum deveniti mai calmi si mai apropiati de Sinele superior.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.