Un program zilnic pentru energizare si mobilizare a energiilor in meridiane

soareCele mai bune exercitii pentru mobilizarea energiilor si energizare sunt: salutul Soarelui si exercitiile de respiratie si control al energiilor. Salutul Soarelui este tehnica straveche care consta in a executa o succesiune dinamica de pozitii (asane, cum sunt numite in cultura hindusa) al carui scop era venerarea Divinitatii solare. Fiecare pozitie se face cu un anumit grad de constientizare.Exista variante mai mult sau mai putin secrete ale tehnicii, care include si secvente de pranayama, recitare de mantre si concentrari pe diversii centrii energetici ai organismului. Pe site-ul meu personal se gasesc descrise doua variante ale tehnicii impreuna cu linkul catre un filmulet cu executia ei.

O alta tehnica de mobilizare a energiilor si energizare provine tot din stravechea Indie si se cheama “nadi shodhana” (inseamna “curatarea canalelor de energie”). Si ea este descrisa pe site-ul meu personal (la rubrica de exercitii) existand si o referire la un fimulet in care exemplific folosirea tehnicii (la unul din cursurile pe care le-am tinut).

Combinatia celor doua exercitii este raspunsul la intrebarea ta, Vali, recomandarea noastra este sa le faci zilnic inainte de masa de dimineata si seara la culcare. Vei observa un dinamism accenutat al energiilor in organismul tau inca de la primele executii si, in plus, vei incepe sa te simti foarte bine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.