Ce este umbra si in ce fel ne ajuta ea in evolutia spirituala?

 

Umbra este un aspect inconstient al personalitatii noastre cu care mintea constienta nu se identifica. Ea este formata in majoritate de aspecte negative ale personalitatii noastre, de care ne este rusine, dar contine si parti pozitive in special la cei cu o imagine de sine deficitara. Cu totii avem o umbra.

Carl Gustav Jung, renumitul psiholog care a definit conceptul de umbra, afirma ca ea poate fi legatura noastra cu instinctele inferioare, egoiste, care sunt suprimate in copilaria timpurie.

Umbra este in acelasi timp cel mai bun maestru spiritual al nostru, fiindca forta ei ne impinge intotdeauna catre evolutie spirituala, ea personifica orice lucru pe care nu il putem accepta despre noi insine.

Atunci cand ne intalnim cu umbra noastra se produce acceptarea a ceea ce suntem cu adevarat si evolutia catre adevarata noastra esenta.

Cel mai util exercitiu pe care il putem face in acest sens este cel de a constientiza partile noastre negative, sau a ruga pe altcineva sa ni le spuna cu blandete si a face efortul de a le accepta asa cum sunt. In acest fel vom exersa si iubirea de sine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.