De ce functioneaza exercitiile?


De ce functioneaza intotdeauna exercitile pe care le fac cu cursantii?

Am cautat pe parcursul anilor exercitii care sa fie eficiente si usor de facut, pentru a reusi in prima faza echilibrarea organismului pe toate nivele sale si apoi a realiza dezvoltarea personala. Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu tehnici de relaxare, concentrare si mediatie.

Este de remarcat ca nu toate tehnicile care sunt prezentate la ora actuala ca fiind de meditatie sunt chiar asa cum se spune. Am intalnit tehnici de vizualizare de exemplu care nu se pot incadra in aceasta categorie. Cu multa indulgenta ar putea intra in clasa tehnicilor de concentrare.

Daca dorim obtinerea de rezultate bune, profunde si stabile, va trebui sa lucram cu adevaratele tehnici chiar daca par mai greu de invatat. Cu putin ajutor si bunavointa veti constata ca este chiar foarte usor, si de ce nu, distractiv.

De ce lucrez si cu tehnici si terapii legate de centrii si meridianele de energie?

Am avut ocazia sa cunosc cativa practicanti foarte buni ai sistemelor de acest tip si am vazut cat de bune sunt rezultatele. Dealtfel, discipline spirituale cum ar fi zenul, qi gongul, si alte sisteme cum ar fi cele legate de meditatie au o reputatie excelenta in acest sens de mii de ani.

In afara de aceste aspecte, va pot spune ca am constatat rezultatele personal pe un numar mare de cursanti care si-au schimbat viata si modul in care interactioneaza cu ceilalti in mod fundamental in bine.

De ce pun accent pe partea de emotii?

Fiindca emotiile sunt motorul a tot ceea ce facem in lumea aceasta, fie ca este bine sau rau. Suferinta pe care o induram in viata este intotdeauna generata de emotiile negative pe care nu stim sa le gestionam. Am putut sa constat cat de simpla este schimbarea in bine atunci cand invatam sa gestionam corect emotiile. Sistemul pe care il predau realizeaza acesta in mod direct, fara ocolisuri care ar mari durata de lucru.

De ce lucrez cu notiuni legate de bio-informatie?

Ca sa existam si sa functionam avem nevoie indispensabila de informatie. Pe langa nenumaratele exemple care se pot da, ne putem gandi ca si functionarea sistemului de merdiane si centrii energetici ai organismului lucreaza pe o matrice informationala. Aceste informatii putem invata sa le controlam intr-o oarecare masura in mod voluntar in beneficiul nostru. Este adevarat ca este un nivel avansat, dar merita efortul.

De ce asez in “varful piramidei” leadershipul?

Fiindca el urmeaza in mod natural dupa dezvoltarea personala. Necesitatea de a fi lider este prezenta in toate domeniile vietii. De multe ori ratam la acest capitol si nici nu realizam cat de mult am fi putut castiga daca am fi reusit.

Leave a Reply