Exercitii zilnice simple de relaxare si meditatie pentru relaxarea si echilibrarea organismului si psihicului-tehnici

Este vorba de 4 exercitii pe care le puteti face zilnic pentru redobandirea echilibrului, deblocarea meridianelor de energie si readucerea la normal a nivelului de energie.

In plus fata de acestea recomand si un exercitiu in miscare numit “Salutul Soarelui” pe care este bine sa il invatati gradat lucrand la inceput 1-3 executii zilnic, iar apoi putand sa ajungeti treptat pana la 12 dimineata si 12 seara. Iata linkul de pe situl meu unde dau referiri la acest exercitiu: http://stefan-pusca.ro/?p=1598 . Salutul Soarelui se face intotdeauna la cel putin 2 ore dupa ultima masa si 30 de minute dupa ce ati consumat lichide.

Regula de baza in raport cu toate exercitiile este sa practicati perseverent, fara a forta in nici un fel.

Primul exercitiu se cheama “minirelaxare” (iata un link catre acesta: http://stefan-pusca.ro/?p=1596 ), dureaza mai putin de 1 minut si se face de trei ori consecutiv. Vom vedea ca la a doua respectiv a treia executie nivelul de profunzime al relaxarii creste foarte mult.

Al doilea exercitiu este o varianta terapeutica a unui stravechi exercitiu din Yoga numit Nadhi Shodana.

Al treilea exercitiu este o meditatie de constientizare a respiratiei care aduce mintea intr-o stare meditativa foarte profunda si corecta.

Al patrulea exercitiu realizeaza concentrarea si meditatia pe Ajna Chakra cu o introducere care echilibreaza foarte bine centrii energetici care fac “reglajele” pentru lobii frontali ai creierului.

Lucrul zilnic al celor 4+1 exercitii va va da o stare foarte buna fizica si psihica, contribuind la echilibrarea pe toate nivelurile a organismului. Se spune ca practicantii acestor exercitii au viata lunga si sanatoasa.

Mai multe detalii veti gasi in filmuletul prezentat:

http://youtu.be/GteIM57f2u0 .

Va doresc sa va fie de folos!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.