12 reguli simple ca sa slabesti definitiv si fara regim

fat-thinIn momentul in care in organism apare senzatia de foame acesta se pregateste sa faca depuneri de grasime din orice mananci ca sa aiba “provizii” pentru a rezista

1-Solutia pentru a evita aceasta situatie este sa mananci la un interval de 2-2,5 ore. Vei consuma in principiu aceleeasi mancare pe care o mancai si inainte, doar ca o vei imparti in 5 mese pe zi, in loc de trei. Astfel organismul va intelege ca are destula mancare si va reduce depunerea grasimii.

In acest fel creierul va limita in mod natural, dupa cateva zile, cantitatea de mancare pe care o vei manca pana te simti satul (deorece organismul “a inteles” ca ii dai sa manance des, va declansa senzatia de satietate foarte repede)

Stomacul are o anumita capacitate. Daca mananci mai mult decat incape in stomac, nu vei rezista mai mult timp fara mancare ci vei avea doar o digestie mai dificila si vei obosi tubul digestiv.

***

Vrei sa aflii mai multe? – Participa la cursul de slabit prin meditatie pe care il voi tine in Bucuresti sau online pe 14, 21 iunie 2017. Click aici.

***

2-Este util sa inveti sa simti cat trebuie sa mananci in asa fel ca stomacul sa nu fie umplut cu mai mult decat este cazul

3-Un principiu foarte folositor este sa mesteci bine absolut toata cantitatea de mancare pe care o introduci in gura. Astfel vei ajuta digestia si vei avea mult mai multa energie (in urmatoarele una-doua ore dupa ce mananci, cel mai mare consumator de energie din organism este digestia).

3-Este bine sa introduci mancarea un gura, sa mesteci, si pana cand termini de mestecat sa lasi tacamurile jos din mana. Astepti sa inghiti toata mancarea din gura, si abia apoi, iei din nou tacamurile. In acest fel lasi tubul digestiv sa se odihneasca 1-2 secunde intre inghitituri. Daca inghiti mancarea nemestecata vei asimila materia din ea. Daca mesteci bine asimilezi energia. Una din consecintele respectarii acestei reguli este ca nu vei mai avea gaze in exces in tubul digestiv.

4-Nu este bine sa mananci dupa ora 7 seara. Lasi astfel cateva ore de odihna si refacere pentru aparatul digestiv la sfarsitul zilei. Cea mai buna schema de alimentatie pe care o cunosc este cea cu trei mese principale pe zi si 2 gustari intre mese. Nu trebuie sa apara niciodata senzatia de foame (care ar determina organismul sa inceapa sa faca din nou depuneri).

5-Masa cea mai consistenta este bine sa fie micul dejun, apoi pranzul trebuie sa fie la nivel mediu din acest punct de vedere, si masa de seara trebuie sa fie cea mai usoara.

6-Daca obisnuiai sa mananci mult la pranz sau seara, imparte masa respectiva in doua (o masa mai moderata si o gustare). De exemplu: poti manca cele doua feluri de mancare de la pranz unul la ora 13,30 si unul la ora 16.

7-Vei observa in cateva zile, pe langa cresterea nivelului de energie din organism, si faptul ca incepi sa simti mult mai bine gustul mancarii. Regasesti placerea de a manca. Trebuie sa reinveti sa mananci, nu sa umpli stomacul cu mancare nemestecata.

8-Practic nu exista contraindicatii in alimentatie, insa este bine sa tii seama sa mananci lucruri sanatoase, mancare de calitate buna, nu “junk food”.

9-Nu trebuie sa te alimentezi in exces cu un anumit fel de mancare (de exemplu sa mananci foarte multe grasimi sau foarte multe dulciuri). Dieta trebuie sa fie variata, sa contina toate categoriile de mancare pe parcursul unei zile, sau macar al unei saptamani.

10-Nu trebuie sa bei apa in timpul mesei si nici in primele 30 minute dupa masa (pentru a nu afecta digestia). In acest scop este bine sa nu mananci foarte sarat ca sa nu ti se faca sete.

11-O jumatate de ora de sport, sau miscare moderata zilnic ajuta foarte mult metabolismul si procesul de slabire

Cu timpul, stomacul va ajunge sa se micsoreze si te vei simti mult mai bine cu mai putina mancare.

12-Daca te culci seara mai devreme (pana in ora 22.30-23.00) pofta de mancare iti va scadea in mod natural. Daca dormi cel putin 9 ore pe zi apetitul va scadea si mai mult.

Ceea ce am expus trebuie sa se transforme intr-un mod de viata: trebuie sa fii perseverent cateva luni ca sa poti transforma aceste lucruri intr-un obicei.

Vei slabi in acest fel in mod constant intre 12-20 kg pe an pana cand vei ajunge la greutatea optima.

Stefan Pusca: Ce terapii practic si cu ce rezultate? Click aici. * Contact: Programari terapie. Click aici.
[jetpack_subscription_form title=” ” subscribe_text=”***Pentru a primi pe e-mail inregistrari cu meditatii ghidate si anunturi despre cursurile pe care le sustin va puteti abona la newsletter mai jos:” subscribe_button=”Subscribe” show_subscribers_total=”1″]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.