Sincronicitatea cea mai importanta in destinul nostru

Este cea care duce de la ego catre Sine.

Trezirea spirituala duce la transformarea egoului intr-un “eu” sanatos si renuntarea la ego-ul agresiv, coercitiv.

Iata cum se transforma anumite trasaturi din personalitatea noastra prin forta trezirii spirituale: acceptand destinul nostru personal si detasandu-ne de rezultatele actiunilor noastre. […]

Furia pe care o avem cand suntem infranti se transforma in acceptare si initiativa constructiva de a solutiona lucururile.

Dorinta de a invinge se transforma in placerea de a concura, intelegerea faptului ca intotdeauna competitia este in raport cu noi insine, si dorinta de a ne autodepasi, cu rabdare si perseverenta.

Dorinta de a avea mereu dreptate se transforma in a fi atent si la punctul de vedere al celorlalti, la a descoperi adevarul si avantajele acestuia. Intr-un cuvant, devenim receptivi.

Dorinta de a-i manipula pe ceilalti se transforma in dorinta de a-i ajuta sa mearga pe drumul lor propriu.

Dorinta de a-mi apara teritoriul se transforma in dorinta de a oferi si celorlalti cate ceva folositor (in fond, abia atunci putem spune ca lumea este un loc mai bun pentru toti cand lucurile bune si binele “circula” intre noi!).

Dorinta de a avea o imagine perfecta in ochii celorlalti se transforma in impulsul de a-i respecta, a-i accepta asa cum sunt si astfel in mod natural ei vor face la fel cu mine.

Lista poate continua inca mult in acest fel…poate ca este un bun prilej de meditatie pentru a intelege cum trebuie sa evoluam, si ce anume sa ne dorim.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.