Terapia pe care o practic

Sunt Stefan Pusca, specialist in terapii complementare (ca profesie de baza fizician), autorul cartii: “Terapia prin meditatie” si al aplicatiei gratuite pentru smartphone (Android) cu acelasi nume.

Practic Terapia pe meridianele de energie care cuprinde tehnici de:

-deblocare si echilibrare a meridianelor de energie (in conformitate cu conceptele din medicina traditionala chineza),

-echilibrare somato-emotionala si scadere a nivelului de stres,

-meditatie (tehnici de relaxare, respiratie si constienta de sine),

-radiestezie

Acestea pot ajuta la reglarea dezechilibrelor energetice si informationale precum si la stimularea mecanismelor de autovindecare din organism.

Metodele pe care le folosesc pot ajuta si la obtinerea unui nivel mai bun de energie.

***

Iata (cu titlu de exemplu) cateva motive mai frecvente pentru care oamenii apeleaza la terapii complementare (inclusiv la tehnicile de meditatie)*:

1. pentru a gasi un ajutor în rezolvarea problemelor legate echilibrul organismului:

– pentru a-si îmbunatati starea de sanatate;

– pentru a se recupera mai repede, dupa afectiuni grave ale sanatatii;

– pentru a-si spori rezilienta si sansa de supravietuire în cazul bolilor incurabile;

2. pentru a-si îmbunatati echilibrul emotional:

– pentru a învata sa-si sporeasca nivelul de calm în orice situatie;

– pentru a-si scadea nivelul de stres, îngrijorare, stari anxioase si a pentru a depasi atacurile de panica si st?rile de lipsa de energie;

– pentru a-si creste respectul de sine si acceptarea de sine;

– pentru a-si îmbunatati reactia la evenimentele de viata si a-si creste rezilienta la încercarile vietii;

– pentru a-si spori nivelul de optimism, relaxare si constienta;

– pentru a rezolva situatii legate de mâncatul sau fumatul pe fond emotional;

– pentru a-si spori starea de bine si inteligenta emotionala;

– pentru a se elibera de anxietatea sociala si a-si dezvolta conexiuni sociale pozitive.

***

Povestea mea, pe scurt:

Am început sa practic terapiile complementare în anul 1990, având atunci o persoana, în familie, care suferea de o boala incurabila.

Mai exact, era vorba de bunica mea, în vârsta de 75 de ani, în acel moment si despre care medicii spuneau ca urma sa se stinga, în câteva saptamâni.

Ea a fost prima persoana pe care am ajutat-o cu metodele pe care le învatasem. Am avut succes cu acea prima terapie si ea a mai trait înca 21 de ani, pâna la vârsta de 96.

Viata ei a fost una de foarte buna calitate în acea perioada si s-a bucurat mult de anii pe care i-a trait în plus.

Atunci când am urmat primul curs de terapii complementare, care a durat timp de 6 luni  am fost solicitat de catre colegii de la curs si ii ajut cu terapiile pe care le învatam împreuna si am observat marea eficienta, pe care o au aceste metode.

Ele pot fi adjuvante pretioase în lupta cu diverse afectiuni ale organismului nostru si un mare ajutor în obtinerea starii de bine în plan emotional.

De atunci anii au trecut si aproape ca nu a fost zi în care sa nu am ocazia sa ajut pe cineva, cu ajutorul terapiilor complementare (inclusiv al tehnicilor de meditatie!).

Am înteles, în acesti ani, forta ajutorului pe care îl dam celorlalti, prin intentia noastra pozitiva, îndreptata catre ei.

Cred ca cel mai mare bine, pe care îl putem face celor de lânga noi, pe langa ceea ce facem  in mod concret pentru ei, este sa le trimitem gânduri bune in mod constant.

 

***

DISCLAIMER:

*Metodele pe care le folosesc nu au nicio legatura cu vreo forma de terapie medicala si nu intentioneaza sa fie sau sa se substituie acesteia.

*-Nu ofer persoanelor cu care lucrez informatie legata de domeniul medical si nici de cel psihologic (nu am asemenea competente, fiind, ca meserie de baza, profesor de fizica).

-Metodele pe care le folosesc nu au nicio eficienta pe: dezechilibre energetice care provin din situatii legate de infectii, virusuri, anumite probleme ale sistemului osteo-articular si nici dezechilbre care provin din situatii psihiatrice.

***

Tehnicile pe care le practic pot folosi si pentru persoane sanatoase, pentru energizare suplimentara, obtinerea de performante in domeniul profesional, dezvoltare personala etc.

*-Pentru afectiuni ale sanatatii sau dezechilibre ale functiilor psihice este neceasara prezentarea la medic, psiholog sau psihiatru, dupa caz.

*-In cazul existentei unor afectiuni ale sanatatii nu primesc la procedurile de echilibrare energetica decat persoane care sunt deja sub supraveghere medicala sau psihologica de specialitate pentru problema respectiva si care urmeaza consecvent terapia de specialitate recomandata.

Contact: Programari terapieClick aici.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.