10 solutii pentru cauzele emotionale ale ingrasarii

Stefan Pusca: Ce terapii practic si cu ce rezultate? Click aici. * Contact: Programari terapie. Click aici.
 ***

Studiile stiintifice arata ca oamenii mananca mai mult atunci cand sunt afectati de depresie, aniextate, obiceiul de a manca compulsiv sau alte dezechilibre emotionale.

     Pe de alta parte, surplusul de greutate sau obezitatea sunt adesea cauze ale dezordinilor emotinale. Aceasta inchide un cerc vicios. Cu cat sunt mai mari dificultatile si conflicetele emotionale, cu atat este mai mare incidenta mancatului nesanatos si a obezitatii.
     In mod normal se crede ca oamenii mananca prea mult datorita starilor depresive, plictiselii, furiei, oboselii si din multe alte motive care nu au nimic de a face cu foamea.
     Totusi nu in mod obligatoriu persoanele supraponderale sau obeze au mai multe probleme emotionale decat alti oameni. De fapt, supraponderalii sunt cateodata mai vulnerabili la sentimentele lor ceea ce le intretine obiceiul de a manca mult.
     Oamenii au tendinta de a manca in exces si in cazul in care sunt foarte fericiti. Petrecerile sau zilele de nastere sunt ocazii la care dieta se neglijeaza si se mananca mult. Daca suntem atenti la ce si cat mancam in asemenea ocazii este foarte util pentru sanatatea si silueta noastra.
     Din fericire, exista solutii foarte elegante pentru a rezolva asemenea situatii. La multe dintre ele ma refer in cursul de slabit prin meditatie pe care il voi tine in zilele de 14 si 21 iunie, incepand de la ora 18,30 in Bucuresti sau online. Mai multe detalii se gasesc la: http://www.stefan-pusca.ro/curs-de-slabit-prin-meditatie-bucuresti-iunie-2017/.
    Iata cateva dintre ele:
1-daca vi se pare ca suferiti de stari depresive, atacuri de panica, stari anixoase…etc., puteti apelea la ajutorul unui psiholog sau…
2-puteti incepe sa practicati o metoda de relaxare sau:
3-tehnici de respiratie care ajuta la echilibrarea emotionala
4-metode de meditatie
5-tehnici de sporire a constientei
6-meditatia compasiunii iubitoare (care se practica in budism)
7-o tehnica de meditatie care se cheama mindfulness
8-sa va mariti numarul de prieteni si sa discutati problemele dvs cu ei, pentru a gasi intelegere si sfaturi
9-sa incepeti sa practicati o forma de activtate fizica moderata sau sport-care au darul de a va echilibra emotional
10-sa apelati la un specialist in terapii complementare care va poate ajuta sa va relaxati prin tehnici specifice cum ar fi reflexoterapia, reiki sau terapia pe meridiane energetice.
     Va propun in continuare o tehnica de relaxare profunda, pe care o predau la cursurile mele si se cheama minirelaxare. In continuare voi da cateva amanunte despre ea.
     Minirelaxarea are 11 pasi, care se adreseaza dizolvarii nodurilor tensionale principale din organism. Trebuie sa relaxam in aceasta ordine, pe rand, urmatoarele grupe de zone:
-pielea capului si fruntea,
-regiunea globilor oculari si pometii obrajilor,
-limba, buzele si muschii care sustin maxilarul inferior,
-ceafa, gatul si umerii,
-pieptul si partea superioara a spatelui
-bratele si antebratele
-palmele si degetele de la maini
-abdomenul si jumatatea inferioara a spatelui
-muschii fesieri si cei ai coapselor
-zona genunchilor si zona gambelor
-talpile si degetele de la picioare
    Observatie: Suntem siguri ca exercitiul este bine facut atunci cand, in fiecare din zonele relaxate, apare o senzatie care seamana cu desfacerea unui nod sau disparitia unei greutati.
    Durata exercitiului este de circa 3 minute si secretul pentru a ajunge in relaxare profunda este sa il faceti de 3 ori consecutiv. Seturile de cate 3 minirelaxari se fac dimineata la trezire si seara la culcare. Efectele se vor vedea foarte bine dupa 21 de zile de practica.
     Aceasta ajuta la a capata o stare de calm, detasare si gandire pozitiva fata de evenimentele de viata, la a reactiona mai bine la factorii de stres. De asemenea vom observa ca obiceiul de a manca pe fond emotional ca scadea in timp, pana la disparitia sa totala in cateva luni. Efectele asupra greutatii corporale vor deveni vizibile si ele in curand.
***
[jetpack_subscription_form title=” ” subscribe_text=”***Pentru a primi pe e-mail inregistrari cu meditatii ghidate si anunturi despre cursurile pe care le sustin va puteti abona la newsletter mai jos:” subscribe_button=”Subscribe” show_subscribers_total=”1″]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.