Atitudinea pozitiva fortata si exagerata poate avea efecte secundare asupra fiintei noastre?

 

Gandirea pozitiva este foarte buna deoarece curata mecanismul nostru de ghidare emotionala de reziduurile lasate de emotiile negative. Excesul, fortarea in a gandi pozitiv poate ascunde reprimari ale furiei, tristetii, depresiei etc..

Un individ care se forteaza sa gandeasca in acest fel poate fi la fel de dezechilibrat ca unul care se lasa coplesit de aceste sentimente negative. Chiar daca este neplacut, trebuie sa ne amintim ca cele mai bune decizii din viata noastra le-am luat in momentele de criza. Sunt ocazii cand este bine sa lasam sa se manifeste sentimentele negative ca apoi sa putem folosi energia pe care ele ne-o dau si sa o transformam in hotararea de a avansa spiritual.

Acceptarea momentului prezent, asa cum este el, ne poate creea bazele pentru a progresa in viata

Cum putem face sa constientizam si sa acceptam sentimentele pe care le avem? Atunci cand traim o anumita emotie, de exemplu bucurie, sa ne spunem: “sunt bucuros!”, daca este tristete sa ne spunem: “sunt trist!”…etc. Daca emotia este negativa, dupa ce o constientizam ne spunem: “ce trebuie sa invat din aceasta emotie?” si “oare cum ma poate ajuta aceasta emotie din punct de vedere spiritual?”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.