Terapia prin meditatie-Capitolul 6-Ce este terapia prin meditatie?

Stefan Pusca: Ce terapii practic si cu ce rezultate? Click aici. * Contact: Programari terapie. Click aici.

***

Terapia prin meditatie

Sanatate si echilibru emotional
prin exercitii simple de relaxare, respiratie si constienta de sine
***
-Fragmente din noua mea carte in curs de publicare-
 

Capitolul 6

Asa cum o arata studiile stiintifice, meditatia poate vindeca sau poate ajuta procesul de vindecare pentru multe probleme legate de organismul si pshicul nostru. Are asadar sens sa vorbim despre terapia prin meditatie.
Avand ocazia sa invat un numar mare de persoane sa practice meditatia in ultimii 20 de ani, mi-am pus problema daca nu ar putea exista tehnici de meditatie care sa aiba urmatoarele calitati:
1-sa fie foarte eficiente in sens terapeutic
2-sa fie foarte simple si usor de invatat si practicat, astfel ca sa fie accesibile tuturor
3-sa aiba etape foarte clare de practica astfel incat sa poata fi explicate foarte precis si sa poata fi practicate la fel de precis
4-practica lor sa duca cu timpul la meditatie profunda si la rezultate din ce in ce mai bune, pe masura ce experienta in meditatie a practicantului creste.
In urma cautarilor si experientelor personale pe care le-am realizat in acesti ani am pus la punct un sistem de tehnici simple si eficiente care satisfac cerintele anterioare si care constituie un sistem de terapie prin meditatie. Ele pot fi practicate de catre oameni sanatosi sau cu afectiuni de sanatate, tineri, adulti sau varstnici deopotriva.
 
Terapia prin meditatie are doua categorii de tehnici:
-cele generale-destinate echilibrarii organismului si psihicului si
-cele particulare-care pot ajuta in situatii legate de anumite dezechilibre concrete ale sistemului minte-corp.
In cele ce urmeaza voi vorbi despre tehnicile generale, in timp ce tehnicile dedicate situatiilor particulare pot fi invatate si exersate la cursurile pe care le sustin atat in lumea reala cat si in mediul online sau lucrand impreuna cu grupul de meditatie pe care il conduc (si care are activitate de doua ori in fiecare saptamana).
Pentru mai multe detalii privind cursurile pe care le tin in perioada curenta si grupul de meditatie puteti accesa situl meu personal: www.stefan-pusca.ro .
Cateva cuvinte despre modul cum am obtinut aceste tehnici: ele sunt fie tehnici consacrate de meditatie modificate, simplificate sau cateodata rafinate si explicate in mai mare profunzime in asa fel incat efectul lor terapeutic sa fie maximizat, fie tehnici pe care le-am pus la punct singur, verificand pe parcurs eficienta lor in multe cazuri pe parcursul a mai mult de douazeci de ani. De rezultatele lor au beneficiat un numar mare de oameni care au reusit sa isi rezolve sau amelioreze definitiv probleme de sanatate, echilibru emotional sau pur si simplu de viata in urma practicii pe care au realizat-o.
Un articol de Stefan Pusca
Daca doriti sa cititi si alte capitole, click aici.
[jetpack_subscription_form title=” ” subscribe_text=”***Pentru a primi pe e-mail inregistrari cu meditatii ghidate si anunturi despre cursurile pe care le sustin va puteti abona la newsletter mai jos:” subscribe_button=”Subscribe” show_subscribers_total=”1″]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.